Hinnasto

Mikäli tilaat homekoiran tekemän tutkimuksen Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen ulkopuolelta, etsin useamman asiakkaan lähistöltä ja jaan matkakulut useamman asiakkaan kesken.

 

Tutkimushintaan lisätään matkakuluja 0,72 €/km.

Tarkastusten hinnat määräytyvät kohderakennuksen neliöiden mukaan.

 • 0–150 m²

  225 €

 • 151–250 m²

  285 €

 • 251–300 m²

  370 €

 • Seuraavat 100 m²

  +72 €

Laajennetut tai erikoiskohteet laskutan sopimuksen mukaan. Tutkimukseen sisältyy valmistautumisohjeet ja raporttituloste.

Kysy lisää palveluista!

Tietoa homekoirista

Homekoiratutkimuksessa hyödynnetään koiran luontaista kykyä aistia hajut ihmistä huomattavasti tarkemmin ja luotettavammin. Osa koiraroduista soveltuu erinomaisen hyvin hajuaistin varassa tehtävään tutkimus- ja etsintätyöhön; tällaisia koiria hyödynnetään myös hometutkimusten tekemisessä.

Homekoiran kanssa työskennellessä ihmisen tulee huomioida erityisesti kaksi tärkeää asiaa: koira kykenee aistimaan hajut myös silloin, kun ihminen ei ja toisaalta, vain ihminen kykenee selvittämään, mistä haju muodostuu – koiran tehtävä on vain ilmaista, kun se aistii hajun.

Lue lisää koiran nenän anatomiasta ja fysiologiasta

Miten toimimme

Tehtyäsi tilauksen, lähetän sinulle sähköpostitse ennakkomateriaalia, jossa kuvaan tarkemmin koiran työskentelyä sekä ohjeistan, miten koiran tuloon tulee valmistautua. Teen myös lähtökohtahaastattelun, joka tullaan liittämään sinulle lopuksi toimitettavaan raporttiin. Käyn materiaalit ja lähtökohtahaastattelun vielä yhdessä kanssasi läpi saapuessani koiran kanssa tekemään tutkimusta.

Tutkimuksessa käyn itse ensin aistinvaraisesti läpi tilat kanssasi: tarkistan, onko tilassa näkyviä vaurioita tai riskirakenteita. Sen jälkeen koira tekee työnsä eli antaa ilmaisun, mikäli havaitsee homevaurioon viittaavan hajun. Otan valokuvat koiran ilmaisupaikoista ja lisään raporttiin mukaan rakennuksen pohjapiirroksen, johon on numeroitu kaikki paikat, joissa koira on ilmaissut havainneensa hajun. Paikkoihin, joihin koira tekee ilmaisun, tehdään aina jatkotutkimus, esimerkiksi rakennustekniset tutkimukset tai kuntotutkimus. 

Toimitan raportin sinulle sähköpostitse viimeistään seuraavana päivänä.

Lue lisää yrityksestäni